Бронзен старт на натпреварувачката сезона за 2022 г. со освојување медал од Бранковски на Војводина КУП во Нови Сад, Србија

Почитувани; Во период од 11-13 Февруари 2022 година се одржа меѓународно првенство со воздушно оружје 10 метри “Vojvodina Cup 2022” во Нови Сад, Р.Србија. На ова првенство учествуваа повеќе Македонски репрезентативци кои имаа одличен настап во дисциплините Air Rifle Women Read more…

IN MEMORIAM: Почина поранешниот Селектор на Државната репрезентација Стеван Крстески

На ден 14.01.2022 година во Прилеп на 76 годишна возраст почина Стеван Крстески (1945 – 2022), човек по кој дома и во регионот се препознаваше македонското стрелаштво и кој целиот свој работен век го помина посветувајќи се на спортското стрелаштво Read more…

Најдобар резултат во воздушна пушка жени 60 постигнат на еден меѓународен натпревар и воедно нов Државен рекорд за Мојсовска на 10-от Меѓународен натпревар “GRAND PRIX OSIJEK 2021”

Почитувани; Во период од 17-19 Декември 2021 година се одржа 10-то по ред меѓународно првенство со воздушно оружје 10 метри “Grand Prix Osijek 2021” во Oсијек, Хрватска. На ова првенство учествуваа неколку Македонски спортски стрелци. На ова последно меѓународно првенство Read more…

Анастасија Мојсовска со нов Државен рекорд на 46-от Меѓународен натпревар “Гранд При Белград 2021”

Почитувани; Изминатиот викенд од 10-12 Декември 2021 година се одржа 46-от по ред меѓународен натпревар “Гранд При Белград 2021” со воздушно оружје 10 метри во Р.Србија. На ова првенство учествуваа неколку Македонски спортски стрелци кои имаа по два настапи и Read more…

Македонски спортски стрелци се претставија во добро светло на 45-от Меѓународен натпревар “MLADOST TROPHY 2021” во Загреб

Почитувани; Во период од 04-05 Декември 2021 година се одржа 45-то по ред меѓународно првенство со воздушно оружје 10 метри “MLADOST TROPHY 2021” во Загреб, Хрватска. На ова првенство учествуваа неколку Македонски спортски стрелци кои имаа по еден настап. Во Read more…