Покана и информации за учество на Првиот отворен Натпревар во Спортско Стрелаштво за ПЦП (воздушно) и Малокалибарско (22 LR) оружје во Скопје

Македонската Спортска Стрелачка Федерација ги известува и поканува своите активни членови, рекреативци, пријатели и љубители на спортското стрелаштво да земат учество или да бидат гости на Првиот отворен Натпревар во Спортско Стрелаштво за ПЦП (воздушно) и Малокалибарско (22 LR) оружје. ПОКАНА: ПРОГРАМА Недела 19/06/2022 Од 08 : 00 до 08 Read more…

ОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ за 16-от Интернационален отворен турнир во стрелаштво Grand Prix SKOPJE 2022

Македонската Спортска Стрелачка Федерација им се заблагодарува на сите учесници како натпреварувачи, а и гости пријатели на федерацијата и љубители на спортското стрелаштво кои го поддржаа 16-от Интернационален отворен турнир во стрелаштво Grand Prix SKOPJE 2022 кој се одржа на 21-ви и 22-ри мај 2022 година. Посебна Благодарност упатуваме до нашите Read more…

Покана и информации за учество на 16-от Интернационален отворен турнир во стрелаштво GRAND PRIX SKOPJE 2022

Македонската Спортска Стрелачка Федерација ги известува и поканува своите активни членови, рекреативци, пријатели и љубители на спортското стрелаштво да земат учество или да бидат гости на 16-th International Open Shooting Tournament GRAND RIX SKOPJE 2022. ГЕНЕРАЛНИ ИНФОРМАЦИИ И ПРАВИЛА за Grand Prix SKOPJE 2022 I. ПОКАНА II. ПРОГРАМА: Сабота, 21/05/2022 Read more…

Сребрен медал за екипата со воздушна пушка мажи и нов Државен рекорд во жени пушка во Сараево

Почитувани; Во период од 08-10 Април 2022 година се одржа меѓународно првенство со воздушно оружје на 10 метри “6th April 2022” во Сараево, Босна и Херцеговина. На ова првенство кое се одржа по 14-ти пат учествуваа екипи од 11 земји над 120 стрелци и повеќе Македонски репрезентативци кои имаа одличен Read more…

Одржано Државното првенство со воздушно оружје за 2022 година од меѓународна програма во Битола

Почитувани стрелци и љубители на спортското стрелаштво, На ден 02.04.2022 година на воздушното стрелиште во Битола во организација на МССФ, а како домаќини С.К Пелистер и С.К РЕК Битола во еден од објектите на старата касарна се одржа Државното првенство за 2022 година со воздушен пиштол и воздушна пушка, во Read more…