Дамчески со златен медал на 5-от. Kahles Indoor F-Class Cup во Осијек, Хрватска

Почитувани љубители на спортското стрелаштво, На 13-14.04.2024 година на стрелиштето Пампас, Осијек, Хрватска се одржа 5-от. Kahles Indoor F-Class Cup каде учествуваа преку 200 натпреварувачи од регионот и пошироко во следните дисциплини: F-Target .22LR 100M F-Target 300M F-Open 300M Најголем успех помеѓу силна конкуренција во дисциплината 300 метри Ф-ОПЕН го Read more…

Покана и информации за учество на првиот официјален IDPA натпревар во практично стрелаштво 2024

Во прилог Ви ја прикажуваме и пријавата за учество на натпреварот со цел навремено пријавување од страна на учесниците и планирање на организаторот Стрелачки клуб Предатор – Скопје. Пријава за учество на IDPA натпревар во практично стрелаштво 2024

Историска посета на МССФ од страна на Претседателот на ИССФ Г-дин Лучијано Роси

Во период од 17-18.03.2024 г. во посета на МССФ пристигна Претседателот на Светската Стрелачка Спортска Федерација Г-дин Лучијано Роси. На средбата се разговараше за претстојните Олимписки игри во Париз 2024, за Европските младински олимписки игри кои треба да се одржат во Скопје 2025 година како и други заеднички проекти за Read more…

Државен рекорд и висок резултат за Мојсовска на Државното првенство со воздушно оружје за 2024 година во Битола

Почитувани стрелци и љубители на спортското стрелаштво, На ден 16.03.2024 година на воздушното стрелиште во Битола во организација на МССФ а, како домаќини С.К РЕК Битола и С.К Пелистер се одржа Државно првенство во спортско стрелаштво со воздушно оружје – пушка и пиштол на 10 метри, во категорија на мажи Read more…

Македонските стрелци настапија на Европското првенство за воздушно оружје 10 метри во Ѓер – Унгарија 2024

Од 24 Февруари до 03 Март 2024 година во Ѓер, Унгарија се одржа Европското првенство во спортско стрелаштво со воздушно оружје во дисциплините на 10 метри. На ова првенство имаше учесници од 41 европскa земјa, а тоа значи дека стрелачкиот спорт на високо ниво во голема мера се развива во Read more…