По официјалниот допис на ИССФ до МССФ и МОК и Анастасија Мојсовска – Учесник на Олимписките игри ПАРИЗ 2024!

По официјалниот допис од страна на ИССФ до МССФ на ден 14.06.2024 година можеме да кажеме и да се радуваме дека Македонија доби уште еден учесник на Летните Олимписки игри во Париз 2024. Тоа е Анастасија Мојсовска од спортско стрелаштво Read more…

Нов Државен рекорд и историски најдобар висок светски резултат за Мојсовска и Македонија во жени пушка на Светскиот куп во Минхен 2024

Почитувани љубители на спортското стрелаштво, Во период од 31 мај до 8 јуни 2024 г. се одржа еден од најконкурентните Светски купови во спортско стрелаштво во Минхен, Германија. На овој светски куп во конкуренција на 150 најдобри светски стрелци во Read more…

ОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ и фотографии од спектакуларниот 18-ти Интернационален отворен турнир во стрелаштво Grand Prix SKOPJE 2024

Македонската Спортска Стрелачка Федерација им се заблагодарува на сите учесници како натпреварувачи, а и гости пријатели на федерацијата и љубители на спортското стрелаштво кои го поддржаа спектакуларниот и извонредно организиран 18-ти Интернационален отворен турнир во спортско стрелаштво Grand Prix SKOPJE 2024 Read more…

Покана и информации за учество на 18-от Интернационален отворен турнир во стрелаштво GRAND PRIX SKOPJE 2024

Македонската Спортска Стрелачка Федерација ги известува и поканува своите активни членови, рекреативци, пријатели и љубители на спортското стрелаштво да земат учество или да бидат гости на 18-th International Open Shooting Tournament GRAND PRIX SKOPJE 2024. ГЕНЕРАЛНИ ИНФОРМАЦИИ И ПРАВИЛА за Read more…

Дамчески со златен медал на 5-от. Kahles Indoor F-Class Cup во Осијек, Хрватска

Почитувани љубители на спортското стрелаштво, На 13-14.04.2024 година на стрелиштето Пампас, Осијек, Хрватска се одржа 5-от. Kahles Indoor F-Class Cup каде учествуваа преку 200 натпреварувачи од регионот и пошироко во следните дисциплини: F-Target .22LR 100M F-Target 300M F-Open 300M Најголем Read more…