Македонски стрелци се претставија во добро светло на 8-от Меѓународниот натпревар “Istvan Poljanac 2022” во Белград

Почитувани; Во период од 28-30 Октомври 2022 година се одржа 8-тo по ред меѓународно првенство со воздушно оружје 10 метри “Istvan Poljanac 2022” во Белград Р.Србија. На ова првенство учествуваа неколку Македонски спортски стрелци кои имаа по два настапи и Read more…

Одржано државно првенство за 2022 г. во дисциплината олимписки трап и освоена Б-Олимписка норма на светското првенство за трап во Осијек, Хрватска 2022

Почитувани, Стрелците во Олимписката дисциплина ТРАП 125  продолжија и оваа година да редат успеси со меѓународно конкурентни резултати како на домашните така и на меѓународните натпревари каде што претходно немаше македонски стрелци повеќе од 15 години. Државното првенство се одржа Read more…

Одржан 26-от меморијален турнир РИСТО ТАНЕВ – Кавадарци

Почитувани, 26-от меморијален турнир Ристо Танев се одржа на 18.09.2022 во стрелиштето на С.К Кавадарци во гимназијата Добри Даскалов во Кавадарци. Оваа година на турнирот се гаѓаше со воздушна пушка јуниори апсолутна категорија од 60 истрели на електронски мети. Поканети Read more…

Покана за учество на третиот по ред Отворен ден за Спортско стрелаштво “STRELEC KAHLES KUP 2022”

Македонската Спортска Стрелачка Федерација ги известува и поканува своите активни членови, рекреативци, пријатели и љубители на спортското стрелаштво да земат учество или да бидат гости на третиот по ред Отворен ден за Спортско стрелаштво “СТРЕЛЕЦ КАЛЕС КУП 2022” кој ќе биде Read more…

Македонски спортски стрелци се претставија во добро светло на XIX-те Медитерански игри во Оран, Алжир

Почитувани Во период од 21.06.2022 до 07.07.2022 се одржаа Медитеранските игри во Оран, Алжир на кој учествуваа двајца наши спортски стрелци и тоа Анастасија Мојсовска во дисциплината воздушна пушка 60 жени и Борјан Бранковски во дисциплината воздушен пиштол 60 мажи Read more…