По 30 години повторно С.К Пелистер организираше натпревар во стрелаштво по повод 4 ноември, ослободувањето на Битола

Во организација на Стрелачкиот клуб Пелистер од Битола денес се одржа градско првенство во стрелање со воздушна пушка по повод 4 ноември, ослободувањето на Битола, на кое учествуваа околу 60-тина ученици од основните училишта од Битола, во машка и женска Read more…

Александар Ратнер е новиот Претседател на Европската Стрелачка Конфедерација

Во период од 19 до 24 октомври се одржа Генералното изборно собрание на Европската Стрелачка Конфедерација на кое како претставник од МССФ учествуваше Генералниот Секретар Томе Несторовски, а истото беше организирано во хотелот Лордос Бич, Ларнака во Кипар. Во текот Read more…

Голема конкуренција и висок пласман за Македонските спортски стрелци кои учествуваа на Kahles Indoor F-Class Cup во Осијек, Хрватска

Почитувани љубители на спортското стрелаштво, На 23.10.2021 година на стрелиштето Пампас, Осијек, Хрватска се одржа Kahles Indoor F-Class Cup каде учествуваа преку 200 натпреварувачи од регионот во следните три дисциплини: F-Target .22LR 100M F-Target 300M F-Open 300M Стрелците на КСС Read more…

На 36-от натпревар Опен Македонија постигнати три Државни рекорди во три различни категории

Почитувани љубители на спортското стрелаштво На ден 16.10.2021 година во воздушното стрелиште на С.К “Херој” Прилеп во Прилеп се одржа 36-от по ред традиционален натпревар Опен Македонија со воздушно оружје на кој иако традиционално се пука во апсолутна  категорија односно Read more…

Македонски спортски стрелци се претставија во добро светло на Меѓународниот натпревар “Istvan Poljanac 2021” во Белград

Почитувани; Во период од 08-10 Октомври 2021 година се одржа 7-то по ред меѓународно првенство со воздушно оружје 10 метри “Istvan Poljanac 2021” во Белград Р.Србија. На ова првенство учествуваа неколку Македонски спортски стрелци кои имаа по два настапи и Read more…