Голема конкуренција и висок пласман за Македонските спортски стрелци кои учествуваа на Kahles Indoor F-Class Cup во Осијек, Хрватска

Почитувани љубители на спортското стрелаштво, На 23.10.2021 година на стрелиштето Пампас, Осијек, Хрватска се одржа Kahles Indoor F-Class Cup каде учествуваа преку 200 натпреварувачи од регионот во следните три дисциплини: F-Target .22LR 100M F-Target 300M F-Open 300M Стрелците на КСС Read more…

На 36-от натпревар Опен Македонија постигнати три Државни рекорди во три различни категории

Почитувани љубители на спортското стрелаштво На ден 16.10.2021 година во воздушното стрелиште на С.К “Херој” Прилеп во Прилеп се одржа 36-от по ред традиционален натпревар Опен Македонија со воздушно оружје на кој иако традиционално се пука во апсолутна  категорија односно Read more…

Македонски спортски стрелци се претставија во добро светло на Меѓународниот натпревар “Istvan Poljanac 2021” во Белград

Почитувани; Во период од 08-10 Октомври 2021 година се одржа 7-то по ред меѓународно првенство со воздушно оружје 10 метри “Istvan Poljanac 2021” во Белград Р.Србија. На ова првенство учествуваа неколку Македонски спортски стрелци кои имаа по два настапи и Read more…

ОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ за 15-от Интернационален отворен турнир во стрелаштво Grand Prix SKOPJE 2021

Македонската Спортска Стрелачка Федерација им се заблагодарува на сите учесници како натпреварувачи, а и гости пријатели на клубот и љубители на спортското стрелаштво кои го поддржаа 15-от Интернационален отворен турнир во стрелаштво Grand Prix SKOPJE 2021 кој се одржа на 02-ри Read more…

Одржан традиционалниот натпревар во дисциплините пушка 7,62×39 мм и пушка 7,9 мм на растојание од 100 метри

Почитувани спортски стрелци и љубители на спортското стрелаштво Изминатиов викенд на ден 19.09.2021 година на стрелиштето Камник во Скопје се одржа традиционалниот натпревар во дисциплините пушка 7,62×39 мм и пушка 7,9 мм на растојание од 100 метри во лежечки став Read more…