На покана од МССФ се одржа предновогодишна средба со Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски

Почитувани, Повеќегодишната соработка помеѓу Македонската Спортска Стрелачка Федерација и Министерството за внатрешни работи на Р. Северна Македонија можеме да кажеме дека беше крунисана на денешната предновогодишна средба на која што со покана од Претседателот на Македонската Спортска Стрелачка Федерација Јордан Тасевски присуствуваше Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и Директорот Read more…

Се одржа 70-то и изборно Собрание на ISSF во Шарм Ел Шеик, Египет на 01.12.2022 година.

Почитувани, Во ШАРМ ЕЛ ШЕИК, Египет на 1 декември 2022 се одржа 70-то и изборно собрание на ISSF. На ова собрание се случија промени со тоа што Италијанецот Лучијано Роси е избран за нов Претседател на Светската стрелачка спортска федерација (ISSF) на Изборниот конгрес што се одржа во Шарм ел Read more…

ЗЛАТОООО!!! за Мартин Ангелески со воздушна пушка 60 мажи на меѓународниот натпревар Кикинда Куп во Србија

Почитувани; На меѓународен натпревар Кикинда Куп во Србија кој се одржа во период од 25-27 ноември 2022 година македонскиот репрезентативец Мартин Ангелески во дисциплината воздушна пушка 60 мажи се закити со злато!. Со солиден резултат од 617,6 кругови како прво пласиран во квалификациите продолжи во финале каде што во извонредно Read more…

Македонски стрелци втора година по ред учествуваа на натпревар во Тирана, Албанија каде беа освоени прво и второ место.

Почитувани, изминатиов викенд од 18 до 20 ноември нашите стрелци Лилјана Илиева со воздушна пушка и Мартин Ангелески со воздушна пушка настапија во Тирана на стрелиштето „Реџеп Рама“ по втор пат на еден натпревар во Албанија. Меѓусебната соработка беше воспоставена минатата година за прв пат по инцијатива на Претседателот на Read more…

ОСТВАРЕНИ УШТЕ ДВЕ Б-ОЛИМПИСКИ НОРМИ НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО СО ВОЗДУШНО ОРУЖЈЕ ВО КАИРО 2022

Почитувани Изминатиот месец во период од 11-16 октомври 2022 година се одржа Светското првенство за стрелаштво во повеќе дисциплини во Каиро – Египет. На ова Светско првенство прв на 14-ти октомври свој настап во дисциплината воздушна пушка мажи 60 имаше Мартин Ангелески кој оствари висок резултат од 617,8 кругови. Постигнатиот Read more…