Македонски спортски стрелци се претставија во добро светло на 3-те Европски игри во Краков, Полска

Во период од 19 јуни до 03 јули 2023 година се одржаа 3-те Европски игри во Краков, Полска на кои што покрај спортовите Бокс, Таеквондо, Карате, Текбол, Кајак и Мечувалство се квалификуваа и нашите спортски стрелци со воздушна пушка. Во дисциплината воздушна пушка мажи и жени на 3-те Европски игри Read more…

ОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ од вториот отворен Натпревар во Спортско Стрелаштво за ПЦП (воздушно) и Малокалибарско (22 LR) оружје

Македонската Спортска Стрелачка Федерација им се заблагодарува на сите учесници како натпреварувачи, а и гости пријатели на федерацијата и љубители на спортското стрелаштво кои го поддржаа вториот отворен Натпревар во Спортско Стрелаштво за ПЦП (воздушно) и Малокалибарско (22 LR) оружје кој се одржа на 25-ти јуни 2023 година. ОФИЦИЈАЛНИОТ БИЛТЕН СО Read more…

Покана и информации за учество на Вториот отворен Натпревар во Спортско Стрелаштво за ПЦП (воздушно) и Малокалибарско (22 LR) оружје во Скопје

Македонската Спортска Стрелачка Федерација ги известува и поканува своите активни членови, рекреативци, пријатели и љубители на спортското стрелаштво да земат учество или да бидат гости на Вториот отворен Натпревар во Спортско Стрелаштво за ПЦП (воздушно) и Малокалибарско (22 LR) оружје. ПОКАНА: ПРОГРАМА Недела 25/06/2023 Од 08 : 00 до 08 Read more…

ОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ и фотографии од 17-от Интернационален отворен турнир во стрелаштво Grand Prix SKOPJE 2023

Македонската Спортска Стрелачка Федерација им се заблагодарува на сите учесници како натпреварувачи, а и гости пријатели на федерацијата и љубители на спортското стрелаштво кои го поддржаа 17-от Интернационален отворен турнир во стрелаштво Grand Prix SKOPJE 2023 кој се одржа на 20-ти и 21-ви мај 2023 година. Посебна Благодарност упатуваме до нашите Read more…

Покана и информации за учество на 17-от Интернационален отворен турнир во стрелаштво GRAND PRIX SKOPJE 2023

Македонската Спортска Стрелачка Федерација ги известува и поканува своите активни членови, рекреативци, пријатели и љубители на спортското стрелаштво да земат учество или да бидат гости на 17-th International Open Shooting Tournament GRAND RIX SKOPJE 2023. ГЕНЕРАЛНИ ИНФОРМАЦИИ И ПРАВИЛА за Grand Prix SKOPJE 2023 I. ПОКАНА II. ПРОГРАМА: Сабота, 20/05/2023 Read more…