Почитувани,

Во ШАРМ ЕЛ ШЕИК, Египет на 1 декември 2022 се одржа 70-то и изборно собрание на ISSF. На ова собрание се случија промени со тоа што Италијанецот Лучијано Роси е избран за нов Претседател на Светската стрелачка спортска федерација (ISSF) на Изборниот конгрес што се одржа во Шарм ел Шеик. Новиот Претседател им се заблагодари на сите што го поддржаа и го соопшти Извршниот комитет на ISSF кој во соопштение додаде: „Задоволство ни е да му посакаме добредојде на Г-дин Роси како нов Претседател и им благодариме на сите членки на ISSF кои учествуваа на изборното Собрание. Возбудени сме да видиме што носи иднината за ISSF под новото раководство. Тие изјавија дека Претседателот со нетрпение очекува да работи со сите за да го промовира спортското стрелаштво и да го направи попристапно за луѓето ширум светот. За Г-дин Роси истакнаа дека ќе се посвети на одржување на стрелаштвото како безбеден, иновативен и натпреварувачки спорт. Тој ќе работи напорно за да се погрижи ISSF да продолжи да биде модерна спортска организација за стрелаштво. Уверени сме дека Г-дин Роси ќе биде одличен лидер за ISSF и ќе и помогне на ISSF да оди напред. Со нетрпение очекуваме да слушнеме повеќе од Г-дин Роси во наредните месеци“, се вели во соопштението на Извршниот комитет кое беше објавено на веб-страницата на ISSF.