Почитувани, изминатиот викенд од 19 до 20 ноември нашите стрелци Анастасија Мојсовска со воздушна пушка и Борјан Бранковски со воздушен пиштол предводени од нивниот тренер Јордан Тасевски настапија  во Тирана на стрелиштето „Реџеп Рама“ за прв пат на еден натпревар во Албанија. Натпреварот кој се одржа беше во рамки на денот на независноста, а Албанската Стрелачка Спортска Федерација го одржа Купот „ПАВАРЕСИЈА“ на кој учествуваа и тимови на Албанија и Косово. Нашите стрелци на натпреварот освоија две први места и тоа Анастасија Мојсовска во дисциплината воздушна пушка 60 со испукани 616 кругови и Борјан Бранковски со воздушен пиштол 60 со испукани 566 кругови.
На посебна церемонија, во присуство на Претседателот на Олимпискиот комитет на Албанија Г-дин Фидел Или, беа поделени дипломи за спортистите додека Албанската Стрелачка Спортска Федерација додели плакети за благодарност и соработка за двата поканети тима од Македонија и Косово. Претседателот на  Албанската Стрелачка Спортска Федерација Г-дин Стефан Рруфа му додели Благодарница на Претседателот на Олимпискиот комитет на Албанија Г-дин Фидел Или за дадената поддршка во изминатиот период што била дадена за развој на серија проекти. Г-дин Стефан Рруфа исто така го додели главниот пехар на натпреварот на Претседателот на МССФ Јордан Тасевски и тимот на Македонија, кој успеа да ги освои првите две места. Во меѓусебен разговор Претседателите на трите федерации во иднина договорија континуирана меѓусебна соработа со цел подобар развој на спортското стрелаштво во овој регион.