Македонската Спортска Стрелачка Федерација ги известува своите активни членови, рекреативци, пријатели и љубители на спортското стрелаштво да земат учество  на првиот отворен Турнир во спортско стрелаштво со огнено оружје: пиштол, револвер како и малокалибарска пушка со оптички нишан на 50 и 100 м во организација на Женски стрелачки клуб ,,Лихнидос“ од Охрид кој ќе се одржи на 01.10.2023 година на стрелиштето Бејбунар во Охрид

ДИСЦИПЛИНИ

  1. Пиштол – 25 метри – Проба: 5мин (неограничен број куршуми) Меч: 10 минути (10 куршуми)
  2. Револвер – 25 метри – Проба: 5мин (неограничен број куршуми) Меч: 10 минути (10 куршуми)
  3. Пушка (мк) 50 метри со оптички нишан – Проба: 5мин (неограничен број куршуми) Меч: 20 минути (20 куршуми)
  4. Пушка (мк) 100 метри со оптички нишан – Проба: 5мин (неограничен број куршуми) Меч: 20 минути (20 куршуми)

– Во сите  четири дисциплини ќе се доделуваат награди посебно за (мажи-жени) со услов: најмалку 4 учесници по дисциплина.

ПРОГРАМА

  • Пристигнување на учесниците: ……………………………….од 9:30 до 10 часот
  • Отварање и обраќање на Турнирот:   ……………………. од 10 до 10:15 часот
  • Прва партија: на огнена линија 10:30 часот
  • Старт пиштол-револвер 25м проба и меч: 10:35 ч до  10:50 ч

-Старт  пушка (мк) – 50 м проба и меч: 10:35 ч  до  11:00 ч

  • Втора партија: на огнена линија 11:10 часот
  • Старт пиштол-револвер 25м проба и меч: 11:15 ч до  11:30 ч

-Старт пушка (мк) – 50м проба и меч: 11:15 ч  до  11:40 ч

–  Трета Партија: на огнена линија 11:50 часот

– Старт пиштол-револвер 25м проба и меч: 11:55 ч до  12:10 ч

– Старт пушка (мк) – 50м проба и меч: 11:55 ч  до  12:20 ч

–  Четврта Партија: на огнена линија  12:35 часот

–   Старт Пушка (мк) 100м: 12:40 ч до 13:05 ч

    –   Петта Партија:  на огнена линија  13:15 часот

–   Старт Пушка (мк) – 100м 13:20 ч  до  13:45 ч

–   Шеста Партија:  на огнена линија  13:55 часот

–   Старт  Пушка (мк) – 100м 14:00 ч  до  14:25 ч

Завршување на натпреварите во 14:25 ч

Доколку има пријава на натпреварувачи повеќе од предвидените, ќе бидат додадени дополнителни партии. Котизацијата за една дисциплина ќе изнесува 500 денари, а за секоја наредна 300 ден. Еден натпреварувач може да се натпреварува во сите 4 дисциплини со уплата од 1.400 денари

Пријавување на е-маил на sklihnidos@yahoo.com најдоцна до 25.09.2023, а право на учество ќе имаат сите учесници кои ќе уплатат котизацијата на ж-ска 250 000 301 790 391 во Шпаркасе банка А.Д Охрид најдоцна до 28.09.2023г до 14ч

ЦЕРЕМОНИЈА НА ПРОГЛАСУВАЊЕ, ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИ И ПРИЗНАНИЈА и затворање на Турнирот:

од 14:30 – 15 часот

ОРГАНИЗАТОРОТ НА УЧЕСНИКОТ СО НАЈДОБАР РЕЗУЛТАТ ВО ДИСЦИПЛИНАТА СО ПУШКА 50 И 100 МЕТРИ ЌЕ МУ ДОДЕЛИ НАГРАДА МАЛОКАЛИБАРСКА ПУШКА – ZASTAVA M-56 22LR

Напомена:

Се молат сите учесници на Турнирот да го почитуваат Законот за оружјето- задолжително да носат Дозвола за оружјето кое го поседуваат, да носат заштитни наочари и антифони. Секое непрописно однесување и непочитување на одредбите, како и безбедноста во ракувањето со оружјето ќе биде санкционирано со дисквалификација.

Трошоците за: превоз, котизација и муниција се на товар на самите натпреварувачи или Стрелачки клубови.

 

ЖСК ,,Лихнидос“ – Охрид

07.09.2023                                                                 Претседател Снежана Здравеска