Најдобар резултат во воздушна пушка жени 60 постигнат на еден меѓународен натпревар и воедно нов Државен рекорд за Мојсовска на 10-от Меѓународен натпревар “GRAND PRIX OSIJEK 2021”

Почитувани; Во период од 17-19 Декември 2021 година се одржа 10-то по ред меѓународно првенство со воздушно оружје 10 метри “Grand Prix Osijek 2021” во Oсијек, Хрватска. На ова првенство учествуваа неколку Македонски спортски стрелци. На ова последно меѓународно првенство Read more…

Анастасија Мојсовска со нов Државен рекорд на 46-от Меѓународен натпревар “Гранд При Белград 2021”

Почитувани; Изминатиот викенд од 10-12 Декември 2021 година се одржа 46-от по ред меѓународен натпревар “Гранд При Белград 2021” со воздушно оружје 10 метри во Р.Србија. На ова првенство учествуваа неколку Македонски спортски стрелци кои имаа по два настапи и Read more…

Македонски спортски стрелци се претставија во добро светло на 45-от Меѓународен натпревар “MLADOST TROPHY 2021” во Загреб

Почитувани; Во период од 04-05 Декември 2021 година се одржа 45-то по ред меѓународно првенство со воздушно оружје 10 метри “MLADOST TROPHY 2021” во Загреб, Хрватска. На ова првенство учествуваа неколку Македонски спортски стрелци кои имаа по еден настап. Во Read more…

III-от куп за 2021 со воздушно оружје во Битола официјално одржан по ИССФ стандарди на електронски мети за прв пат во Македонија

Почитувани љубители на спортското стрелаштво На ден 27.11.2021 година во воздушното стрелиште во Битола, се одржа III-от КУП од натпреварувачката сезона во 2021 година, со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – меѓународна програма. За прв Read more…

За прв пат Македонски стрелци учествуваа на натпревар во Тирана, Албанија каде беа освоени две први места.

Почитувани, изминатиот викенд од 19 до 20 ноември нашите стрелци Анастасија Мојсовска со воздушна пушка и Борјан Бранковски со воздушен пиштол предводени од нивниот тренер Јордан Тасевски настапија  во Тирана на стрелиштето „Реџеп Рама“ за прв пат на еден натпревар Read more…