Македонски стрелци втора година по ред учествуваа на натпревар во Тирана, Албанија каде беа освоени прво и второ место.

Почитувани, изминатиов викенд од 18 до 20 ноември нашите стрелци Лилјана Илиева со воздушна пушка и Мартин Ангелески со воздушна пушка настапија во Тирана на стрелиштето „Реџеп Рама“ по втор пат на еден натпревар во Албанија. Меѓусебната соработка беше воспоставена Read more…

ОСТВАРЕНИ УШТЕ ДВЕ Б-ОЛИМПИСКИ НОРМИ НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО СО ВОЗДУШНО ОРУЖЈЕ ВО КАИРО 2022

Почитувани Изминатиот месец во период од 11-16 октомври 2022 година се одржа Светското првенство за стрелаштво во повеќе дисциплини во Каиро – Египет. На ова Светско првенство прв на 14-ти октомври свој настап во дисциплината воздушна пушка мажи 60 имаше Read more…

Македонски стрелци се претставија во добро светло на 8-от Меѓународниот натпревар “Istvan Poljanac 2022” во Белград

Почитувани; Во период од 28-30 Октомври 2022 година се одржа 8-тo по ред меѓународно првенство со воздушно оружје 10 метри “Istvan Poljanac 2022” во Белград Р.Србија. На ова првенство учествуваа неколку Македонски спортски стрелци кои имаа по два настапи и Read more…

Одржано државно првенство за 2022 г. во дисциплината олимписки трап и освоена Б-Олимписка норма на светското првенство за трап во Осијек, Хрватска 2022

Почитувани, Стрелците во Олимписката дисциплина ТРАП 125  продолжија и оваа година да редат успеси со меѓународно конкурентни резултати како на домашните така и на меѓународните натпревари каде што претходно немаше македонски стрелци повеќе од 15 години. Државното првенство се одржа Read more…

Одржан 26-от меморијален турнир РИСТО ТАНЕВ – Кавадарци

Почитувани, 26-от меморијален турнир Ристо Танев се одржа на 18.09.2022 во стрелиштето на С.К Кавадарци во гимназијата Добри Даскалов во Кавадарци. Оваа година на турнирот се гаѓаше со воздушна пушка јуниори апсолутна категорија од 60 истрели на електронски мети. Поканети Read more…