МССФ - Македонска Спортска Стрелачка Федерација

ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА СПОРТОТ - БИДИ АКТИВЕН

ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА СПОРТОТ - БИДИ АКТИВЕН   

 

 

 

9-ти ГРАНД - ПРИ СКОПЈЕ 2015

web baner2015

 

  Macedonian                          English

 

 

 

Светско првенство Гренада 2014: Нина и Ана постигнаа MQS –норми за ЛОИ РИО 2016

Јуниорките Нина Балабан и Ана Ивановска државни репрезентативки во спортско стрелаштво имаа блескав настап на Светското првенство во Гренада 2014. Нина постигна резултат од 408,2 кругови додека Ана резултат од 398,2 кругови. Со тоа и двeтe наши спортистки ја оствaрија  целтa, а тоа беше постигнување MQS  резултати за Летните Олимписки Игри РИО 2016. Објавена е и листата на ИССФ на земјите со  MQS  резултати за Летните Олимписки Игри РИО 2016 на кои се наоѓа Македонија со 2 MQS  резултати.

Нина Балабан и Ана Ивановска се стекнаа и со стипендии за ЛОИ РИО 2016 доделени од Интернационалниот Олимписки Комитет.

Со ова е заокружена само една етапа од спортските кариери на Нина и Ана. Во наредниот период (2015 и 2016 година) претстојат напорни тренинзи, самоодрекувања и многу работа за зголемување на спортската форма на двете натпреварувачки на уште повисоко ниво кое ќе им овозможи учество во финалните борби на меѓународните натпревари од највисок ранг, каде се натпреваруваат само 8 најдобри натпреварувачки од натпреварот.

Врвот на една спортска кариаера на секој спортист е освојување на медал на Олимписки Игри, а тоа треба да биде цел и на младите Нина и Ана кон која треба да се стремат. Нина Балабан и Ана Ивановска имаат висок потенцијал кој тек треба да го прикажат и со право од нив очекуваме во периодот што претстои, уште повисоки резултати на радост на љубителите на спортското стрелаштво во Република Македонија.

Селекторот на МССФ Стеван Крстески добитник на државната награда за спорт „8 Септември“

Во Владата на Република Македонија беше доделена државната награда „8 Септември “ за 2014 година од областа на спортот. Добитници на државната награда за спорт се Ристо Дарлев, Ленче Алексовска Величковска, Мирослав Петровиќ, Бојан Ангелов, а наградата за животно дело ја доби Стеван Крстески селектор на Македонската Спортска Стрелачка Федерација.

Наградите беа доделени од страна на директорот на Агенцијата за млади и спорт г-дин Марјан Спасески.

Страница 5 од 7

Линкови

Go to top