МССФ - Македонска Спортска Стрелачка Федерација

Првиот МССФ куп од меѓународна програма одржан во Штип

Во Штип на 13.03.2016 година се одржа првиот МССФ куп од меѓународна програма во воздушно оружје. Натпреварувачите се натпреваруваа во дисциплините воздушна пушка и воздушен пиштол.Во дисциплината воздушна пушка жени првото место го освои Мартина Петровска (СК Охрид) со резултат од 387 кругови, втора беше Ана Ивановска (СК РЕК Битола) со разултат 386 кругови, а трета беше Нина Балабан (СК Стрелец) со резултат 385 кругови. Во дисциплината воздушна пушка мажи првото место го освои Стефан Георѓиевски од СК РЕК Битола со резултат од 558 кругови, втор беше Мартин Ивановски од СК РЕК Битола со резултат 555 кругови, а трет беше Леон Jаневски од СК Стрелец со резултат 539 кругови.

Во дисциплината воздушен пиштол жени првото место го освои Натка Л. Симовска од СК Работнички со резултат од  347 кругови, втора беше Вероника Велковска од СК Стрелец со резултат 346 кругови , а трета беше Лидија Крстеска од СК Стрелец со резултат 342 кругови. Во дисциплината воздушен пиштол мажи првото место го освои Борјан Бранковски од СК Стрелец  со резултат од 562 кругови, втор беше Ванчо Каранфилов  од СК Стрелец со резултат 542, а трет беше Мартин Гелевски од СК Стрелец со резултат 536 кругови.

 

Одржан Првиот куп од национална програма на МССФ

Во Штип на 06.03.2016 година се одржа Првиот куп од национална програма во воздушна пушка на МССФ. Во дисциплината воздушна пушка пионерки првото место го освои Сара Томевска (СК Стрелец) со резултат од 176 кругови, втора беше Викторија Трајковска (СК Кавадарци) со резултат 149 кругови, а трета беше Менча Стојановска (СК Кавадарци) со 147 кругови.

Во дисциплината воздушна пушка пионери првото место го освои Ќире Богев (СК Кавадарци) со резултат од  166 кругови, втор беше Никола Петров (СК Кавадарци) со  165 кругови, а трет беше Марко Колеќески (СК Стрелец) со 164 кругови.

 

Учество на наши спортисти на ЕП во стрелаштво на 10 метри во Гјор-Унгарија

Во градот Гјор - Унгарија од 22.02-28.02. 2016 година се одржа Европското првенство во стрелаштво на 10 метри. На ова првенство во дисциплината AR 40 учествуваа три натпреварувачки од Република Македонија: Ана Ивановска, Нина Балабан и Емилија Пејева. Ана Ивановска оствари резултат од 403,3 кругови и се пласира на 83 место, Нина Балабан оствари резултат од 397,2 и пласман на 92 место, а Емилија Пејева оствари резултат од 384,2 кругови  и се пласира на 96 место. 

Европски првак за 2016 г. во оваа дисциплина е Andrea Arsovic (SRB) со резултат за влез во финале од 416, 3 кругови и резултат во  финале од 207,7 кругови, втора беше Malin Westerheim (NOR) со резултат 417,5 кругови за влез во финале и резултат во финале  од 206,6 кругови, додека третото место го освои Petra Lusterberger (SUI) со резултат 416,5 кругови  за влез во финале и резултат во финале од 185,5 кругови.

 

10-ти ГРАНД - ПРИ СКОПЈЕ 2016

web baner2016

 

  Macedonian                          English

 

 

 

Страница 4 од 7

Линкови

Go to top