МССФ - Македонска Спортска Стрелачка Федерација

Нина Балабан – избрана за млад амбасадор на Интернационалниот Олимписки Комитет

Јуниорката Нина Балабан спортки стрелец член на државната репрезентција е избрана од страна на Интернационалниот Олимписки Комитет за млад амбасадор на спортот. Ова големо признание и чест за младата талентерина спортистка Н. Балабан е признание за нејзината досегашна макотрпна работа и постигнатите резултати во стрелаштвото во своите најмлади години, нo сите ние допрва очекуваме јуниорката Нина во иднина уште подобро на светската јавност да и го претстави својот потенцијал за постигнување на највисоки спортски резултати во олимпиското стрелаштво.

Изборот на Нина Балабан за млад амбасадор на спортот на ИОК е успех и за Македонската Спортска Стрелачка Федерација и македонското спортско стрелаштво воопшто  и е инспирација и поттик за младите спортисти да преку макотрпна работа, упорност и истрајност, постигнат највисоки спортски резултати. Нина Балабан има задача да го популаризира спортот и олимпизмот за време на Младинските Олимписки Игри и во функција на млад амбасадор на ИОК ќе ја посети Кина за време на Младинските Олимписки Игри, каде веруваме дека меѓу другото достојно ќе го претстави и афирмира македонскиот спорт, но и ќе ја бодри и навива за младинката Ана Ивановска при нејзиниот настап на младинските Олимписки Игри во дисциплината АR 40.

Линкови

Go to top