МССФ - Македонска Спортска Стрелачка Федерација

Ана Ивановска настапи на светските ИССФ купови Марибор 2014 и Минхен 2014

Јуниорката Ана Ивановска настапи на Светските ИССФ купови во Марибор2014  и Минхен 2014 и го подобри својот резултат од ЕП Москва 2014 (394,9 кругови) каде постигна резултат кој и овозможи учество на Младинските Олимписки во Игри Нанџинг 2014.

Младата и извонредно талентирана Ана Ивановска  на Светскиот Куп во Марибор постигна резултат од 399,1 кругови кој е за 4,2 кругови повисок од резултатот кој го постигна на ЕП во Москва. На Светскиот куп Минхен 2014 Ана постигна уште подобар резултат од  403,4 кругови, кој е дури за 8,5 кругови повисок од резултатот постигнат на ЕП во Москва оваа година. Нагорната линија на спортската форма на Ана е очигледна и сите ние очекуваме на Младинските Олимписки Игри Нанџинг 2014 во Кина, достојно да ја презентира Република Македонија и македонското спортско стрелаштво. Успехот на Ана е дотолку поголем и позначаен што успеа да избори учество на Младинските Олимписки Игри Нанџинг 2014 во дисциплината АR 40, во која дисциплина ќе настапат само 20 најдобри младинки од целиот свет.

Линкови

Go to top