Учество на Нина Балабан на Светскиот куп Баку 2016 во Азербејџан

Во Азербејџанод19до 26  мај 2016 г. се одржа  ИССФ Светскиот куп Баку 2016. На светскиот куп во Баку во дисциплината AR 40 се натпреваруваше и нашита спортистка Нина Балабан која се пласираше на 53 место со резултат 409,6 кругови од 66 натпреварувачки во оваа дисциплина.

Златниот медал на светскиот куп во BAKU 2016 во дисциплината АR 40  го освои  Du Bei (CHN) со резултат за влез во финалето од 417,5 кругови и резултат од финалето 208,6 кругови. Сребрениот медал го освои Shi Mengyao (CHN) со резултат 417,1 кругови (финале 208,3 кругови), додека бронзата и припадна на  Park Hel Mi (KOR) со резултат 416,4 кругови  (финале 185,1 кругови)

 

Go to top