Се одржа 70-то и изборно Собрание на ISSF во Шарм Ел Шеик, Египет на 01.12.2022 година.

Почитувани, Во ШАРМ ЕЛ ШЕИК, Египет на 1 декември 2022 се одржа 70-то и изборно собрание на ISSF. На ова собрание се случија промени со тоа што Италијанецот Лучијано Роси е избран за нов Претседател на Светската стрелачка спортска федерација (ISSF) на Изборниот конгрес што се одржа во Шарм ел Read more…

ЗЛАТОООО!!! за Мартин Ангелески со воздушна пушка 60 мажи на меѓународниот натпревар Кикинда Куп во Србија

Почитувани; На меѓународен натпревар Кикинда Куп во Србија кој се одржа во период од 25-27 ноември 2022 година македонскиот репрезентативец Мартин Ангелески во дисциплината воздушна пушка 60 мажи се закити со злато!. Со солиден резултат од 617,6 кругови како прво пласиран во квалификациите продолжи во финале каде што во извонредно Read more…

Македонски стрелци втора година по ред учествуваа на натпревар во Тирана, Албанија каде беа освоени прво и второ место.

Почитувани, изминатиов викенд од 18 до 20 ноември нашите стрелци Лилјана Илиева со воздушна пушка и Мартин Ангелески со воздушна пушка настапија во Тирана на стрелиштето „Реџеп Рама“ по втор пат на еден натпревар во Албанија. Меѓусебната соработка беше воспоставена минатата година за прв пат по инцијатива на Претседателот на Read more…

ОСТВАРЕНИ УШТЕ ДВЕ Б-ОЛИМПИСКИ НОРМИ НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО СО ВОЗДУШНО ОРУЖЈЕ ВО КАИРО 2022

Почитувани Изминатиот месец во период од 11-16 октомври 2022 година се одржа Светското првенство за стрелаштво во повеќе дисциплини во Каиро – Египет. На ова Светско првенство прв на 14-ти октомври свој настап во дисциплината воздушна пушка мажи 60 имаше Мартин Ангелески кој оствари висок резултат од 617,8 кругови. Постигнатиот Read more…

Македонски стрелци се претставија во добро светло на 8-от Меѓународниот натпревар “Istvan Poljanac 2022” во Белград

Почитувани; Во период од 28-30 Октомври 2022 година се одржа 8-тo по ред меѓународно првенство со воздушно оружје 10 метри “Istvan Poljanac 2022” во Белград Р.Србија. На ова првенство учествуваа неколку Македонски спортски стрелци кои имаа по два настапи и тоа на 29.10.2022 во дисципплината Air Rifle Women 60 Junior Read more…