Бронзен медал и нов Државен јунирски рекорд за Анастасија Мојсовска на Меѓународниот натпревар Grand Prix of Smederevo и Walther Youth Cup 2021 во Смедерево

Почитувани, Изминатиов викенд од 12 до 14.11.2021 по 7 пат се одржа Меѓународниот натпревар Grand Prix of Smederevo и Walther Youth Cup 2021 во Смедерево, Србија со воздушна пушка и пиштол мажи и жени на кој зедоа учество над 250 учесници од 10 земји. На ова меѓународно првенство со голема Read more…

Ангелески и Мојсовска повторно со нови Државни рекорди!

Почитувани љубители на спортското стрелаштво На ден 07.11.2021 година во воздушното стрелиште Бејбунар во Охрид, продолжи натпреварувачката сезона со одржување на II-от КУП од натпреварите во 2021 година, со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – меѓународна програма. На натпреварот имаше голем број на спортисти од Read more…

По многу години одржано и Државно првенство за Олимписката дисциплина ТРАП

Почитувани, По многу години МССФ повторно организираше и Државно првенство за Олимписката дисциплина ТРАП 125  по што полека но сигурно заживува и оваа дисциплина. Државното првенство се одржа на 30 и 31 октомври 2021 година со поддршка и на Стрелачки клуб “Магнум” Богданци како и останатите клубови членки на МССФ Read more…

По 30 години повторно С.К Пелистер организираше натпревар во стрелаштво по повод 4 ноември, ослободувањето на Битола

Во организација на Стрелачкиот клуб Пелистер од Битола денес се одржа градско првенство во стрелање со воздушна пушка по повод 4 ноември, ослободувањето на Битола, на кое учествуваа околу 60-тина ученици од основните училишта од Битола, во машка и женска конкуренција. Првенството за отворено го прогласи Претседателот на Стрелачкиот клуб Read more…

Александар Ратнер е новиот Претседател на Европската Стрелачка Конфедерација

Во период од 19 до 24 октомври се одржа Генералното изборно собрание на Европската Стрелачка Конфедерација на кое како претставник од МССФ учествуваше Генералниот Секретар Томе Несторовски, а истото беше организирано во хотелот Лордос Бич, Ларнака во Кипар. Во текот на собранието беа искажани многу различни извештаи. Еден од најинтересните Read more…